om dankort 

om dankort

Hvorfor Dankort?

Slip for mønterne
Med et Dankort i lommen slipper du for at have kontanter på dig. Du kan nemlig bruge dit Dankort til at betale både store og små beløb i stort set alle forretninger i Danmark. Du skal blot se efter Dankort-logoet i forretningens vindue eller på døren.

Overblik over din økonomi
Med Dankort får du også et overblik over din økonomi, fordi pengene trækkes direkte på din konto, umiddelbart efter du har brugt kortet. Derfor ved du altid, hvor mange penge du har på din konto.

Sikkert betalingskort
Dankort er udstyret med en chip, som sammen med PIN-koden giver dig den bedste sikkerhed i forbindelse med betaling. I modsætning til den tidligere anvendte magnetstribe-teknologi er data i Dankort chip krypteret, og derfor ikke muligt at kopiere. Som kortholder skal du dog stadig passe godt på dit kort og bevare din PIN-kode sikkert og adskilt fra kortet. Læs mere om sikkerhed her.

Kontakt dit pengeinstitut
Tjek din netbank eller kontakt dit pengeinstitut for at få information om, hvordan du kan få Dankort. Hvis du har spørgsmål til regler, forbrug på kortet el. lign., skal du også kontakte dit pengeinstitut.

Om Visa/Dankort 

To betalingskort i ét
Med et Visa/Dankort har du to kort samlet i et. Visa/Dankort fungerer som et Dankort, når det bruges i Danmark og som et Visa-kort, når det bruges i udlandet.

Visa/Dankortet kan bruges stort set overalt - fx i forretninger, på restauranter og på museer og forlystelser. I Danmark skal du blot holde øje med Dankort mærket i forretningens vindue eller på døren. I udlandet skal du se efter Visa-mærket der, hvor du handler.

Med Visa/Dankort kan du også hæve kontanter i de fleste pengeinstitutter og pengeautomater verden over.

Du kan bruge dit Visa/Dankort i mere end 24 millioner forretninger i verden - og du har adgang til næsten 1 million hæveautomater verden over.

Sikkert betalingskort
Visa/Dankort er udstyret med en chip, som sammen med PIN-koden giver dig den bedste sikkerhed i forbindelse med betaling. I modsætning til den tidligere anvendte magnetstribe-teknologi er data i Visa/Dankortets chip krypteret og derfor ikke muligt at kopiere. Som kortholder skal du dog stadig passe godt på dit kort og bevare din PIN-kode sikkert og adskilt fra kortet. Læs mere om sikkerhed her.

Forbrugsgrænser
Når du anvender dit Visa/Dankort i udlandet eller handler på udenlandske hjemmesider, skal du være opmærksom på, at der er visse forbrugsgrænser knyttet til Visa-delen af dit kort:

  • Du kan højst hæve kontanter i lokal valuta svarende til 2.000 danske kroner pr. dansk døgn. I visse tilfælde kan lokale regler begrænse dette beløb yderligere.
  • Du kan højst bruge 25.000 danske kroner pr. løbende måned.

Kontakt dit pengeinstitut
Tjek din netbank eller kontakt dit pengeinstitut for at få information om, hvordan du kan få Visa/Dankort. Hvis du har spørgmsål til regler, forbrug på kortet el. lign., skal du kontakte dit pengeinstitut.​