Sikkerhed for forretninger

De fleste er ærlige… heldigvis!

Sådan undgår du misbrug på Dankort

​​Vi danskere bruger vores Dankort flittigt og hvert år bliver det til millioner af transaktioner. Heldigvis er det kun en forsvindende lille del af disse transaktioner, der går galt, simpelthen fordi Dankort hører til blandt de sikreste i verden. En sikkerhed, vi naturligvis ikke giver køb på med Dankort med kontaktløs funktion.

Brug vores sikkerhedssystemer mod misbrug og svindel
Du er forpligtet til at sikre dig bedst muligt mod misbrug og svindel, når du modtager Dankort i din forretning. Vores sikkerhedssystemer og kontrolprocedurer hjælper dig heldigvis godt på vej. Og bruger du systemerne korrekt og overholder alle guidelines, er du langt i kampen mod misbrug og svindel i din forretning.

Sådan er du dækket
Ved misbrug, hvor der er anvendt chip og pinkode, dækkes 4.000 kr. pr. transaktion.

Lad os sammen gå imod korttyve og -svindlere
Korttyve og –svindlere skal ikke have det nemt. Derfor har vi brug for dig og dine medarbejdere til at holde øje med evt. misbrug. Sørg derfor for, at alle ved, hvad de skal gøre, hvis de har mistanke om mistænksom adfærd. Med de tre punkter her, er I allerede godt på vej:

  • Bed evt. om legitimation, hvis du er i tvivl om misbrug. Den hyppigste form for svindel er at kortet er tabt eller stjålet, og at kunden derfor taster forkert pinkode
  • Tjek at kortet er, som det skal være, dvs. med hologram, logo og underskrift i underskriftpanelet
  • ​Tjek kundens adfærd. Virker kunden nervøs? Køber kunden ind for et stort beløb på kort tid uden egentlig at tjekke priser? Og forsøger kunden at betale med et andet kort,​ hvis det første afvises? Alt sammen kan være tegn på, at kunden forsøger at betale med et stjålet kort. Bed om legitimation og er du fortsat i tvivl om, hvorvidt du skal modtage kortet, bør du straks kontakte Nets.