Nyheder

Nyheder om Dankort 

Android betaversion af Dankort app klar

23. maj 2017

Nets udgiver nu en Android betaversion af Dankort app i Google Play. Dermed kan de fleste danskere med en smartphone nu være med til at prøve Dankort app, inden den lanceres i sin første "færdige" version inden sommer.

For en måneds tid siden lancerede Nets en betaversion af Dankort app til iOS, hvor iPhone-brugere fik mulighed for at få forsmag på den kommende særskilte Dankort app, der gør det nemt at betale med Dankort i butikkerne via sin mobil. Nu er Android betaversion af appen klar i Google Play, og dermed kan de fleste danskere nu være med til at prøve den første spæde version af Dankort app, inden den lanceres i sin første "færdige" version inden sommer.

Med Dankort app bliver ens fysiske Dankort til en app. Visionen er, at det skal være lige så hurtigt og bekvemt at betale med mobilen, som vi kender det fra de fysiske kontaktløse kort.

- Vi er ikke i mål med Dankort app, før betalingsoplevelsen er lige så enkel og brugervenlig, som den er i dag med kontaktløst Dankort, og der er vi ikke endnu. Derfor vil denne betaversion af Dankort app nok ikke udløse et stort ryk fra kontaktløse betalinger med kort til mobile betalinger. Men vi vil imødekomme en interesse bl.a. hos unge brugere, der i langt højere grad har deres mobil end deres pung på sig, sagde vicedirektør og ansvarlig for Dankort hos Nets A/S Jeppe Juul-Andersen ved lanceringen af betaversionen for iOS.

Dankort app bygger på den samme åbne infrastruktur som de wallets til Dankort på mobilen, som de ca. 60 medlemmer af Lokale Pengeinstitutter, Nykredit Bank, Sydbank, Spar Nord Bank, Lån & Spar Bank og Arbejdernes Landsbank lancerede for et par måneder siden. Disse wallets er også udviklet af Nets, og i Dankort app vil kunderne have mulighed for direkte at vælge disse wallets i stedet.

Download og deltag i udviklingen af Dankort

Alle brugere af Androids med version 5.0 (Lollipop) og iPhones (4S eller nyere) kan nu downloade betaversionen af Dankort app og bruge den i de cirka 10.000 terminaler i bl.a. Netto, Føtex og Bilka, der nu er klargjort til betalinger med Dankort på mobilen.

Nets har derudover lanceret et nyt udviklingsforum, Dankort Idea Lab, hvor brugerne inviteres til at være med. Her kan de dele deres ideer, kommentarer og forslag til forbedringer af brugeroplevelsen, så Dankort app løbende kan udvikles – på brugernes præmisser – og der er allerede godt gang i debatter og idéudvikling. Ønsker man at blive medlem af Dankort Idea Lab, skal man klikke ind på dankortlab.dk. Brugernes input vil løbende blive samlet op og evalueret af udviklingsteamet bag Dankort.

Kontaktoplysninger

Søren Winge, Pressechef hos Nets

T +45 29 48 26 46
E swing@nets.eu