NYHEDER OM DANKORTET

Her kan du finde de seneste nyheder om Dankortet


Dankort-forbruget steg med 9,3 % i juli 2015

12 august 2015

​​​Danskerne købte og overførte penge for DKK 30,4 milliarder med deres Dankort i juli 2015. Det er en stigning på DKK 2,6 milliarder, svarende til 9,3%, i forhold til juli 2014. I samme periode steg antallet af Dankort-betalinger med 9,1% til 103,1 millioner i forhold til samme måned sidste år. Gennemsnitskøbet var DKK 295, hvilket er en krone mere end i juli 2014, hvor det var DKK 294.

"Vi ser en stigning i brugen af Dankort på nettet og i særdeleshed i omfanget af pengeoverførsler via mobilen. Samlet stiger de to kategorier med 35,8 % sammenlignet med juli 2014", siger Jeppe Juul-Andersen, der er Senior Vice President og ansvarlig for Dankortet i Nets.

Pengeoverførsler med Dankort via mobilen udgjorde i juli måned DKK 1,27 milliard, hvilket er DKK 800 millioner mere end samme periode sidste år. Hvis man vil bruge Dankort-forbruget som indikator for privatforbruget, bør der korrigeres for, at disse transaktioner delvist udgøres af pengeoverførsler. Der sker også en stigning i brugen af internationale betalingskort.

 

Måned: Juli20152014ForskelVækst
Samlet antal Dankort betalinger (mio. transaktioner)103,194,5 8,6 9,1 %
     
Samlet Dankort-forbrug (mia. DKK)  30,427,8 2,6 9,3 %
      
Dankort-forbrug fysisk handel (mia. DKK)  25,824,4 1,4 5,6 %
     
Dankort-forbrug på nettet (mia. DKK) uden pengeoverførsler via mobilen   3,4  2,9  0,4 14,5 %
     
Pengeoverførsler med Dankort via mobil (mia. DKK)   1,3   0,5 0,8 
     

Dankort-tallene i tabellen er afrundet for overskuelighedens skyld. De anførte tal for 'Forskel' og 'Vækst' er baseret på udregning af tallene før afrunding. Hvis ovenstående tal for betalingstransaktioner med Dankort videreformidles, skal Nets tydeligt anføres som kilde.

 

Dankortet er den billigste betalingsform for samfundet

Ifølge Nationalbanken er Dankortet langt den billigste betalingsform for samfundet, og de samfundsmæssige omkostninger ved at anvende Dankort på forretningssteder er markant lavere end betaling med kontanter eller internationale kort.

 

Nye muligheder med Dankortet

Som en ny funktionalitet på Dankortet kan forretninger nu tilknytte deres loyalitets- eller kundeprogram direkte til Dankortet. Det betyder, at man som kunde ikke længere skal medbringe sit kundekort, når man vil gøre brug af fordele og rabatter, og at man som forretning ikke længere behøver at udstede fysiske loyalitetskort til sine kunder. Alting registreres, når man er en del af Dankortet.

 

Betal med Dankort og støt din favoritforening

KlubLiv Danmark er et helt nyt initiativ, hvor foreninger og klubber får sponsorpenge via såkaldte mikrosponsorater. Når danskerne tilmelder deres Dankort til KlubLiv Danmark, skal de samtidig oplyse, hvilke foreninger eller klubber, de ønsker at støtte.

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Søren Winge, Press Manager, Nets A/S
M: +45 29 48 26 46
swing@nets.eu