pressemeddelelse

Nyheder om Dankort 

Næsten 9% af alle betalinger med Dankort er kontaktløse

12 september 2016

Danskerne betaler oftere og oftere kontaktløst med deres Dankort. I august blev der foretaget 8,2 millioner kontaktløse betalinger med de 2,6 millioner nye Dankort, der har den kontaktløse funktion. Det svarer til 8,8 % af alle betalinger med Dankort i august.

"Vi kan se, at i de butikker, hvor personalet gør kunderne opmærksomme på at de kan betale kontaktløst, stiger antallet af kontaktløse betalinger markant. Mange danskere er ikke klar over, at deres nye Dankort indeholder den kontaktløse teknologi, men det får de hjælp til at finde ud af i flere og flere butikker," siger Jeppe Juul-Andersen, der er Senior Vice President og ansvarlig for Dankort i Nets.

I Zoologisk Have København steg antallet af kontaktløse betalinger på nogle af udsalgsstederne fra 14% til 40% på tre uger, blot ved at personalet gjorde kunderne opmærksomme på mulighederne for at betale kontaktløst.

Kontaktløse betalinger forhindrer afluring af PIN-kode
Misbrug med Dankort sker ofte fordi kortholderen først har fået afluret sin PIN-kode på en bar, i et supermarked eller et andet sted hvor man typisk står tæt og samtidig ikke er så opmærksom på at få afskærmet, når koden indtastes på terminalen. Når PIN-koden først er afluret, følger den kriminelle op ved at stjæle kortet. Ved kontaktløse betalinger er risikoen mindre for at man får afluret PIN-koden.

Danskernes brug af Dankort i august
Danskerne brugte deres Dankort godt 109 millioner gange i august måned. Det er 5,1 % flere betalinger end i samme måned 2015. I alt kom forbruget med Dankort op på 31,3 milliarder kroner, hvilket er 4,3 % mere end i august sidste år.

 

Oversigt over brug af Dankort i august 2016
 20162015ForskelVækst
Samlet antal Dankort betalinger (mio. transaktioner)109,3104,05,35,1 %
Samlet Dankort-forbrug (mia. DKK)31,330,01,34,3 %
Dankort-forbrug fysisk handel (mia. DKK)25,124,90,20,8 %
Dankort-forbrug på nettet (mia. DKK) uden pengeoverførsler via mobilen4,23,60,616,7 %
Pengeoverførsler med Dankort via mobil (mia. DKK)2,11,50,6-

Dankort-tallene i tabellen er afrundet for overskuelighedens skyld. De anførte tal for 'Vækst' og 'Forskel' er baseret på udregning af tallene før afrunding. Hvis ovenstående tal for betalingstransaktioner med Dankort videreformidles, skal Nets tydeligt anføres som kilde.


For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Ulrik Marschall, Press Officer, Nets A/S
M: +45 29 48 26 46
umars@nets.eu