NYHEDER OM DANKORT

Her kan du finde de seneste nyheder om Dankort


Julehandlen er gået i gang. Forbruget med Dankort steg med 8,1 % i november

08 december 2015

Startskuddet til årets julehandel har lydt, og danskernes brug af Dankort kom op på DKK 30,2 mia. i november. Det er en stigning på 8,1 %, eller knap DKK 2,3 mia. i forhold til november sidste år.

Den sidste weekend i november falder ofte sammen med den weekend, som detailhandlen i mange lande kalder 'Black Friday', og som markerer starten på julehandlen med udvidede åbningstider og gode tilbud. I Danmark lå Dankort-forbruget på 'Black Friday' hele 29,4% over sidste år. På nettet blev 'Black Friday'-tilbuddene mange steder fulgt op af 'Cyber Monday'-tilbud.

"Den sidste weekend i november var meget travl for Dankort. Også mandagen efter 'Black Friday' var travl. Her lå handlen på nettet 14,5 % over sidste års niveau. Det kunne tyde på at startskuddet til dette års julehandel har lydt." siger Jeppe Juul-Andersen, der er senior vice president og ansvarlig for Dankort i Nets.

Kontaktløse betalinger med Dankort i stor vækst

Midt i august begyndte bankerne at udstede kontaktløse Dankort, og med udgangen af november var der allerede foretaget godt 1.000.000 kontaktløse transaktioner. Mere end hvert 10. Dankort, eller godt 600.000, er udstedt med den kontaktløse funktionalitet. Flere og flere forretninger omstiller deres terminaler til at kunne tage imod de kontaktløse betalinger, og alle supermarkedskæderne tager nu imod kontaktløse betalinger. Nets arbejder sammen med detailhandlen for at gøre det endnu mere tydeligt for kunderne, at der kan betales kontaktløst.

"Det er nemt, hurtigt og sikkert at bruge det nye Dankort. Alle betalinger kan foretages kontaktløst, og for køb under DKK 200, skal man ikke benytte PIN-kode. Det øger sikkerheden i de miljøer, hvor man typisk har køb under 200 kroner, men hvor det er muligt for kriminelle at aflure PIN-koden og derefter stjæle kortet," siger Jeppe Juul-Andersen.

Følg Dankort på facebook

Dankort har fået sin egen facebook-side, hvor nyheder og general information lægges ud. Dankort-brugere med spørgsmål til det nye Dankort kan her få svar på deres spørgsmål.

Dankort er den billigste betalingsform for samfundet

Ifølge Nationalbanken er Dankort langt den billigste betalingsform for samfundet, og de samfundsmæssige omkostninger ved at anvende Dankort på forretningssteder er markant lavere end betaling med kontanter eller internationale kort.

Oversigt over brug af Dankort

Måned: November20152014ForskelVækst
Samlet antal Dankort betalinger (mio. transaktioner)104,296,28,08,3 %
     
Samlet Dankort-forbrug (mia. DKK)30,227,92,38,1 %
     
Dankort-forbrug fysisk handel (mia. DKK)24,724,20,52,1 %
     
Dankort-forbrug på nettet (mia. DKK) uden pengeoverførsler via mobilen3,73,00,723,5 %
     
Pengeoverførsler med Dankort via mobil (mia. DKK)1,70,71,0-
     

Dankort-tallene i tabellen er afrundet for overskuelighedens skyld. De anførte tal for 'Forskel' og 'Vækst' er baseret på udregning af tallene før afrunding. Hvis ovenstående tal for betalingstransaktioner med Dankort videreformidles, skal Nets tydeligt anføres som kilde.

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Søren Winge, Press Manager, Nets A/S
M: +45 29 48 26 46
swing@nets.eu