pressemeddelelse

nyheder om dankort 

Hver fjerde betaling i butikkerne er nu kontaktløs

12 april 2017

Det kontaktløse Dankort fortsætter sin himmelfart i de danske butikker. På lidt over et år har det kontaktløse Dankort allerede nået en imponerende milepæl på 25% af alle betalinger i butikkerne, hvilket overgår alle forventninger. Især det sidste halve år er det gået stærkt.

"Udviklingen i antal transaktioner med kontaktløs Dankort er meget overraskende. Det kræver normalt en længere tilvænningsperiode for folk at ændre betalingsvaner, men kontaktløse betalinger fungerer så godt, at de på rekordtid har vundet danskernes tillid. Vores ambition for 2017 var at blive blandt de førende på området i Europa, og nu ligger vi allerede med helt fremme i førerfeltet," siger Esben Torpe Jørgensen, Head of Development & Governance for Dankort
hos Nets.


Stor efterspørgsel på kontaktløse kort
Med udgangen af 2016 havde over halvdelen af de udstedte Dankort og Visa/Dankort kontaktløs funktion. Men i løbet af foråret har flere af de store banker udstedt nye kort til deres kunder.

"Vores indtryk er, at kunderne er meget begejstrede for det kontaktløse Dankort, og det er de primært af to årsager: Først og fremmest handler det om bekvemmelighed. Kontaktløs betaling er nemt og hurtigt. Dernæst er kunderne glade for, at de ikke skal slippe kortet ud af hånden. Det giver tryghed. Vi hører fra vores kundeservice, at kunder, der ikke har et kontaktløst Dankort, ringer ind for at bestille et nyt, selvom det gamle stadig virker. De vil sågar gerne selv betale for at få det," siger Leif Lind Simonsen, afdelingsdirektør hos Spar Nord.

Kontaktløs bliver snart mobil
Nets har netop lanceret Dankort på mobilen og lancerer inden længe også en app til Dankort på mobilen. De hidtidige erfaringer viser, at danskerne foretrækker at se nye betalingsløsninger an, hvorfor mobilbetalinger først senere ventes at udgøre en større andel af Dankort betalingerne.

"Det er vores ambition, at Dankort app kommer til at fungere på stort set samme måde som kontaktløs Dankort. På den måde håber vi, at overgangen fra at betale med et plastikkort til at betale med en smartphone bliver friktionsløs/sømløs for danskerne. Men vi har stor respekt for, at den rejse, vi sammen med forbrugerne skal ud på, kommer til at tage tid," siger Esben Torpe Jørgensen.

Kontaktoplysninger
Søren Winge, pressechef
T +45 29 48 26 46
E: swing@nets.eu