nyheder om dankort 

Her kan du finde de seneste nyheder om Dankort

Nets vælger japansk teknologi til Dankort på mobilen

Nets A/S og JCB International Co. Ltd (JCB), det internationale datterselskab til JCB Co. Ltd. har indgået en samarbejdsaftale som gør det muligt for Nets at bruge JCB's kontaktløse teknologi til at lave Dankort-betalinger via mobiltelefoner.

Når Nets lancerer Dankort på mobilen til efteråret 2016 vil det være baseret på en international gennemprøvet teknologi fra JCB. JCB udspringer fra Japan og har mange års erfaring med kontaktløse, mobile betalinger, da Japan var blandt de første lande i verden til at indføre mobile betalinger og gøre det til en del af hverdagen.

"Vi er meget glade for dette banebrydende partnerskab med JCB, som giver Dankort stærke kort på hånden mange år fremover. Vi er overbeviste om at dette partnerskab både vil udvikle Dankort og samtidig hjælpe med at bevare Dankort som det mest omkostningseffektive og bekvemme betalingsmiddel for danske forretninger og forbrugere", siger Jeppe Juul-Andersen, Senior Vice President og ansvarlig for Dankort i Nets.

Det er Nets' vurdering, at i 2020 vil op mod halvdelen af alle betalinger i forretningerne blive foretaget via en mobiltelefon og at der vil være udstedt mere end tre millioner Dankort til mobilen.

"Med dette nye partnerskab, vil Dankort bygge på en stærk teknologi fra JCB. Det første skridt vil blive at basere Dankort på mobilen på JCB's teknologi, men der er også en solid base for yderligere udvikling og samarbejde.  JCB er dygtige til udvikling af ny funktionalitet og med denne aftale har Dankort fået en god partner for den fortsatte udvikling", tilføjer Jeppe Juul-Andersen.

Kimihisa Imada, Deputy President i JCB International udtaler: "Vi er beærede over at kunne offentliggøre dette enestående partnerskab med Nets. Vi tror, at samarbejdet mellem Nets og JCB vil blive tættere og at vi vil være i stand til at tilbyde nye attraktive fordele for både Nets' og JCB's partnere. For at sikre at vores samarbejde bliver værdifuldt vil JCB fortsætte arbejdet med at promovere JCB's kontaktløse betalingsinfrastruktur i de øvrige europæiske lande".

Samme gode betalingsoplevelse som ved kontaktløse Dankort
Det bliver lige så let at betale med mobilen som når man betaler med kontaktløst kort i forretningen. Brugeren skal blot holde mobiltelefonen hen til betalingsterminalen, og kun hvis beløbet overstiger 200 kroner skal der tastes en PIN-kode, og den tastes på mobilen.

Dankort på mobiltelefonen kan bruges i alle forretninger som har en aftale om at modtage Dankort- betalinger. Det er en del af abonnementsordningen for Dankort at kunne modtage denne form for betalinger så butikkerne skal ikke betale ekstra for at kunne modtage Dankort på mobilen.

Antallet af terminaler, der kan tage imod kontaktløse betalinger stiger stødt. Lige nu bliver omkring 60% af alle Dankort-betalinger foretaget på terminaler, der også er klar til at tage imod kontaktløse betalinger, og i løbet af i år forventer Nets at langt hovedparten af terminalerne i Danmark vil være i stand til at tage imod kontaktløse betalinger.

Dankort har en lang historie for internationalt samarbejder og det er udviklet på internationale standarder. Internationalt samarbejde har fra starten været en vigtig faktor i udviklingen af Dankort, og samarbejdet med JCB er derfor et naturligt skridt i denne fortsatte udvikling. Den teknologi, som skal drive Dankort på mobilen inkluderer en state-of-the-art sikkerhedsteknologi, der gennem 'tokenisering' giver en stærk sikkerhed for kortholder. Det vil ikke være en synlig sikkerhed, da kortholderene kommer til at betale på samme måde, som de gør i dag når de betaler kontaktløst.

Om JCB
JCB er et globalt betalings brand og en førende kreditkort udsteder og indløser i Japan. JCB introducerede deres kortforretning i Japan i 1961 og begyndte at ekspandere globalt i 1981. Omkring 30 millioner forretninger og mere end 1 million pengeautomater fordelt på 190 lande og territorier tager imod JCB kort. JCB kort bliver nu udstedt i 20 lande og territorier til mere end 93 millioner kortholdere. Som et led i en international vækst strategi, har JCB indgået alliancer med mere end 350 førende banker og finansielle institutioner globalt for at øge dækningen af forretninger og antallet af kortholdere. Som en omfattende udbyder af betalingsløsninger tilbyder JCB at levere høj kvalitet service og produkter til kunder over hele verden. Mere information om JCB kan findes på hjemmesiden: www.jcbcorporate.com/english

Om Dankort på mobiltelefonen
Nets er ved at udvikle en løsning for Dankort på mobilen. Denne løsning vil både dække smartphones med aktiv Near Field Communication (NFC) og Apple telefoner, hvor brugeren ikke har adgang til NFC-funktionaliteten i telefonen. Når der ikke er adgang til at bruge NFC anvendes QR koder eller Bluetooth.
NFC kontaktløs teknologi er baseret på brugen af 'token'. Det betyder at informationen, som udveksles mellem mobilen og terminal, ikke indeholder følsomme data. Mobiltelefonen genererer en 'token', som er en numerisk værdi, som Nets bruger til at foretage en betaling. Betalingen udføres ved at holde mobilen hen til den kontaktløse betalingsterminal uden der behøver at være fysisk kontakt mellem de to enheder. Terminalens display vil fortælle, når betalingen er gennemført.

Dankort på mobilen forventes klar til efteråret 2016 og vil derefter blive gjort tilgængeligt i de mobile 'wallets', som banker eller andre virksomheder har mulighed for at udstede.


For yderligere information:
Nets A/S
Søren Winge
Pressechef
Tel: +45 29 48 26 46