pressemeddelelse

nyheder om dankort

Regionale banker og lokale pengeinstitutter på vej med digital tegnebog

18 maj 2016

De regionale banker og lokale pengeinstitutter melder sig klar til at byde Dankort på mobilen velkomment til efteråret. De er på vej med en digital tegnebog – en såkaldt wallet - der gør det nemt, hurtigt og sikkert at betale kontaktløst med elektroniske betalingskort via mobilen.

Pengeinstitutterne i BOKIS-samarbejdet, der består af godt 60 lokale pengeinstitutter samt Jyske Bank, Sydbank, SparNord Bank, Arbejdernes Landsbank og Nykredit Bank er gået sammen om at udvikle en digital tegnebog – en såkaldt wallet - der gør det muligt for kunderne at betale kontaktløst med elektroniske betalingskort ved blot at holde mobilen hen til betalingsterminalen.

Den nye wallet vil kunne downloades som app fra Google Play og App Store og vil kunne bruges til iPhones og Androidtelefoner. Udover Dankort vil den kunne rumme elektroniske kopier af kundernes internationale betalingskort. På sigt vil den blive udbygget med supplerende ydelser som for eksempel fordelsprogrammer, og i fremtiden kan den blive omdrejningspunkt for alle betalinger. De lokale pengeinstitutter og de regionale banker står også bag Swipp, der fortsat vil være en selvstændig app, men samtidig arbejdes der målrettet på hurtigst muligt at integrere funktionaliteten i den nye wallet for at få størst muligt udbytte af Swipps fordele.

"Mobiltelefonen er blevet det værktøj, rigtig mange mennesker har lige ved hånden for at få mest muligt ud af dagen. Den kan holde styr på dit netværk, din kalender og alt det, du skal huske, og den er adgang til underholdning og til at holde sig opdateret om, det der sker i verden. Derfor er det også meget naturligt, at mobilen bliver din digitale tegnebog. På sigt behøver du ikke tage din fysiske pung med i byen - du har jo alligevel mobiltelefonen med din wallet lige ved hånden. Derved bliver det nemt, hurtigt og endnu mere sikkert at betale, fordi de elektroniske kort ikke har et kortnummer, der kan aflures", siger Søren Nicolaisen, direktør i BOKIS og Regionale Bankers Forening

Jan Kondrup, direktør i BOKIS og direktør i Lokale Pengeinstitutter uddyber:
"Når vi lancerer den digitale tegnebog til efteråret, vil den kunne bruges til det mobile Dankort og til kundernes internationale betalingskort – det vil sige MasterCard og Visa." Han forklarer videre, at brugen af den nye wallet kræver, at kunden beder sit pengeinstitut udstede en elektronisk version af et allerede eksisterende fysisk betalingskort. "Det lyder som fagre nye verden, men det er dybest set meget enkelt", understreger han. "Man åbner app'en, registrerer sig med NemID og bestiller kortet", siger han.

Pengeinstitutterne i BOKIS-samarbejdet får udviklet den nye wallet hos Nets, der også er i gang med at udvikle Dankort på mobilen.

"Med denne digitale tegnebog bliver det langt mere bekvemt, når man vil betale via mobilen i de fysiske forretninger. Både forbrugere og forretninger sparer tid og får samtidig den høje sikkerhed og forbrugerbeskyttelse, som de er vant til med betalingskort. Vi er stolte over at kunne være med til at levere en løsning som denne, der er med til at sætte standarden for fremtidens betalingsløsninger", siger Susanne Brønnum, landechef for Nets Danmark A/S.

Pengeinstitutter i BOKIS-samarbejdet repræsenterer til sammen en betydelig markedsandel. Samarbejdet foregår på kortområdet og som her i udviklingen af et nyt, spændende produkt, som pengeinstitutterne kan individualisere efter behov. Samtidig holdes udviklingsomkostningerne nede for det enkelte pengeinstitut, hvilket i sidste ende også er til gavn for kunderne.For yderligere kommentarer kontakt venligst:
Søren Nicolaisen, direktør i BOKIS og Regionale Bankers Forening, tlf. 30 30 70 06
Jan Kondrup, direktør i BOKIS og Lokale Pengeinstitutter, tlf. 40 34 83 44
Søren Winge, pressechef i Nets, tlf. 29 48 26 46