Regler for fysisk handel

Hvad er fysisk handel?
Begrebet ’fysisk handel’ bruger vi om handel, hvor der er en ekspedient til stede. Det gælder f.eks., når en kunde betaler ved kassen i et supermarked, i receptionen på et hotel eller til tjeneren på en restaurant.

Der er en række regler for ’fysisk handel’, herunder sikkerhedskrav til terminalen og dens placering, samt regler omkring gebyropkrævning og øreafrunding.

Du kan se reglerne herunder.

​Krav til terminaler

Alle betalingsterminaler i ’fysisk handel’ skal af sikkerhedsmæssige årsager være udstyret med chip og PIN, med mindre andet er aftalt med Nets. Du må ikke installere eller overtage en betalingsterminal, der ikke kan læse chip’en på et kort.

Fra 1. juli 2010 skal alle eksisterende terminaler med magnetstribe-læsning være udskiftet til terminaler med chip-læsning. Terminaler udelukkende med magnetstribe må ikke længere anvendes.

Pr. 1. januar 2011 trådte nye ændrede sikkerhedskrav i kraft.

Alle løsninger skal opfylde en række krav fra de internationale kortselskaber; de kaldes ofte ’de gældende PCI-krav’ (Payment Card Industry).

Når du har en Dankort aftale hos os, og derfor tager imod Dankort i din butik, så har vi et krav om, at du skal have en terminal, som lever op til sikkerhedsstandarderne.

Placering af terminal

​Placer din terminal så den er let tilgængelig for alle kunder. F.eks. kunder med særlige behov, nedsat funktionsevne eller handicap.

Gebyrer

Du må ikke opkræve gebyr for at modtage Dankort. Det er heller ikke tilladt at foretage øreafrunding, når du modtager Dankort i din forretning.

Regler for øreafrunding

Læs reglerne for øreafrundig her