nyheder om dankort 

Her kan du finde de seneste nyheder om Dankort

Reportagehistorie fra informationsmøde på Børsen om Dankort på mobilen

Bliv klar til Dankort på mobilen
Sådan lød hovedbudskabet, da Nets og Dansk Erhverv i går afholdt informationsmøde på Børsen for forretninger, integratorer, banker og andre interessenter, der var nysgerrige efter at høre mere om Dankort og rejsen ind på mobilen. Temaet for de mere end 150 fremmødte var de krav og forventninger, der er til Dankort på mobilen, og hvad det kræver af forretningerne.

Nets præsenterede tankerne bag, og hvordan tidsplanen ser ud, frem mod at man fra efteråret står ved en terminal, og kan betale med sin smartphone – uanset af hvilken type, man har ved hånden:
"Det er et stort projekt, hvor mange aktører og teknik skal spille sammen, for at vi i fællesskab kan levere en god kundeoplevelse, når vi til efteråret gør det muligt at betale med Dankort på mobilen. Vi har derfor valgt at afholde en række informationsmøder, der kan forberede særligt detailhandlen på hvad de skal have fokus på det næste halve års tid, så de bliver parat til at tage imod Dankort på mobilen", fortalte Jeppe Juul-Andersen, vicedirektør i Nets med ansvar for Dankort.

Nets udvikler i øjeblikket en betalingsløsning, der gør det muligt at tage imod betalinger fra smartphones, uanset om de har en aktiv NFC-funktionalitet, eller om de som alternativ skal betale med QR eller Bluetooth. Det centrale er, at det skal være nemt for alle at betale med Dankort via mobilen – uanset bankforbindelse, terminal- eller telefontype.

Dankort på en digital rejse
Den gode kundeoplevelse er helt central for detailhandlen, både når forbrugeren skal betale ved kassen, men også når forretningen skal tage imod betaling.

"Det er vigtigt for os, at Dankort fortsat er det billigste og mest effektive betalingsmiddel for detailhandlen. Det skal være nemt og hurtigt for både kunde og kasseassistent at afvikle betalingen – som vi kender det med de fysiske kort i dag. Derfor skal tingene være tænkt godt sammen, så det ikke er nødvendigt med en masse forskellige betalingsløsninger ved kassen. Vi er klar til Dankort på mobilen", sagde Jens Freiberg, Dansk Supermarked.

Når Dankort på mobilen bliver en realitet, så behøver man ikke længere at have en masse kort på lommen. Man kan efterlade pungen derhjemme, og kun tage mobilen med, når man skal ud og handle. Nets forventning er, at omkring halvdelen af alle betalinger vil ske via mobilen i 2020, herunder også i den fysiske handel. Derfor er det et naturligt skridt på vejen at få Dankort ind på mobilen, og gøre det tilgængeligt ude i forretningerne.