nyheder om dankort 

Her kan du finde de seneste nyheder om Dankort

Stabil vækst i brug af Dankort i marts

11 april 2016

Danskernes forbrug med Dankort steg i marts steg med 4,6 % sammenlignet med marts sidste år. I alt brugte danskerne deres Dankort for knap 31 milliarder kroner. Brugen stammer primært fra betalinger, men omfatter også pengeoverførsler via Dankort. I alt blev der gennemført 104,5 millioner betalinger og overførsler med Dankort i marts, hvilket er 6,2 % mere end samme periode sidste år.

Fortsat stor vækst i kontaktløse betalinger
Der er nu udstedt omkring 1,6 millioner kontaktløse Dankort og fra februar til marts steg antallet af kontaktløse betalinger med 50%.

"Danskerne foretog 2,8 millioner kontaktløse betalinger med deres Dankort i marts, og væksten er stor i disse måneder. Det er en kombination af at det er muligt at betale kontaktløst flere og flere steder, flere og flere danskere har kontaktløst Dankort, og sidst, men ikke mindst, danskerne har lyst til at betale kontaktløst. Det lover godt for fremtiden, når det bliver muligt at betale kontaktløst med sit Dankort via mobilen i efteråret," siger Jeppe Juul-Andersen, der er Senior Vice President og ansvarlig for Dankort i Nets.

Ved den kontaktløse betaling skal man blot holde kortet hen til terminalen, og betalingen er derfor hurtigere end en betaling, hvor man sætter kortet i terminalen. Ved kontaktløse betalinger med Dankort skal der kun bruges PIN-kode for betalinger over 200 kroner. Mere end 65% af de køb danskerne foretager med Dankort er under 200 kroner, så mange betalinger vil kunne gennemføres hurtigere ved at blive gennemført kontaktløst. Samtidig er der mindre risiko for at blive udsat for misbrug som følge af afluring af PIN-kode og korttyveri, når koden ikke skal bruges i forbindelse med køb under 200 kroner, og når kortholder hele tiden har fat i kortet.

Alle større detailkæder tager allerede imod kontaktløse betalinger. Derudover er Nets dagligt i kontakt med butikker, der ønsker at få indstillet deres terminaler til også at kunne tage imod denne nye betalingsform. Dermed bliver de også klar til at tage imod Dankort på mobilen, når det kommer i løbet af sommeren 2016.

 

Oversigt over brug af Dankort i marts 2016
 20162015ForskelVækst
Samlet antal Dankort betalinger (mio. transaktioner)104,598,46,16,2%
Samlet Dankort-forbrug (mia. DKK)31,029,61,44,6%
Dankort-forbrug fysisk handel (mia. DKK)24,124,3-0,2-0,1%
Dankort-forbrug på nettet (mia. DKK) uden pengeoverførsler via mobilen4,94,40,512,3%
Pengeoverførsler med Dankort via mobil (mia. DKK)2,01,01,0-

Dankort-tallene i tabellen er afrundet for overskuelighedens skyld. De anførte tal for 'Vækst' og 'Forskel' er baseret på udregning af tallene før afrunding. Hvis ovenstående tal for betalingstransaktioner med Dankort videreformidles, skal Nets tydeligt anføres som kilde.


For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Søren Winge, Pressechef, Nets
M: +45 29 48 26 46
swing@nets.eu