pressemeddelelse

Nyheder om Dankort 

Betal med Dankort på mobilen i selvbetjente automater

10 januar 2017

En aftale mellem Logos og Nets betyder, at betalingsautomater fra Logos til vending-automater, parkeringsløsninger, vejbetalingsanlæg, billetautomater mm. kan gøres klar til at tage imod Dankort på mobilen. Zoologisk Have i København vil være med fra start.

Når du i løbet af foråret og sommeren betaler ved en selvbetjent betalingsautomat leveret af Logos, vil den kunne give dig mulighed for at betale med Dankort på mobilen.

"Danskerne har i stor stil taget de kontaktløse betalinger med Dankort til sig, både med små og store beløb. Samme enkle brugeroplevelse får du, når du kan betale med Dankort på mobilen både i fysiske forretninger og ved de mange betalingsautomater, som Logos står bag", siger Jeppe Juul-Andersen, vicedirektør i Nets med ansvar for Dankort.

Dankort på mobilen giver alle danskere mulighed for at få deres Dankort ind på mobiltelefonen. Kortholder har den samme høje forbrugerbeskyttelse, som når man bruger det fysiske Dankort i dag. Forretningen kan benytte deres eksisterende Dankort-aftale, når de også skal tage imod Dankort på mobilen, og det koster ikke ekstra for forretningen at modtage transaktioner med Dankort på mobilen.

Teknisk løsning snart tilgængelig
Den tekniske løsning, der gør at automaterne kan understøtte dette, er ved at blive færdiggjort hos Logos, og vil kunne implementeres hos kunderne i løbet af foråret og sommeren.

"Man kan betale med Dankort i stort set alle terminaler og automater. Mange af vores kunder vil også gerne tage imod betalinger via mobilen, og derfor er det naturligt at give mulighed for på en enkel måde at kunne betale med Dankort på mobilen i de automatløsninger, vi står bag", siger adm. direktør fra Logos, Lars Clausen.

Zoo er med fra start
En af de steder, der vil tage imod Dankort på mobilen fra begyndelsen, er Zoologisk Have i København. Her ser divisionschef Palle Juhl Taulov frem til at være blandt de første, der tager imod Dankort på mobilen:

"Vi kan se på vores erfaringer med de kontaktløse betalinger, at det går hurtigt, når folk først har prøvet det - køerne bliver simpelthen kortere. I vores automater har vi et gennemsnitskøb på 30 kr., så i langt de fleste tilfælde vil vores gæster slippe for at indtaste koden. Baseret på vores gode erfaringer med kontaktløst Dankort er det naturligt for os også at gøre betalinger med Dankort på mobilen tilgængelig, så snart det er muligt", fortæller divisionschefen.

Zoologisk Have i København har ti automater i haven, hvor man bl.a. kan købe sodavand eller slik eller betale for adgangen til Zootårnet.

 

Kontaktoplysninger
Lars Clausen, Adm. direktør hos Logos
T +45 25 25 50 00
E: lcl@logos.dk


Palle Juhl Taulov, divisionschef hos Zoologisk Have i København.
T +45 40 90 80 75
E: pjt@zoo.dk


Søren Winge, Pressechef hos Nets
T +45 29 48 26 46
E: swing@nets.eu