Dankort med kontaktløs funktion

​Danskerne har taget det kontaktløse Dankort til sig i så stor stil, at over halvdelen af alle betalinger i dag er kontaktløse. Successen er et resultat af, at de kontaktløse betalinger er både hurtige og sikre.

De kontaktløse betalinger blev introduceret i 2016. De første to et halvt år var beløbsgrænsen for betalinger med kontaktløst Dankort 200 kr. før man behøvede at indtaste sin pinkode. Pr. 1. februar 2018 blev denne grænse hævet til 350 kr., sådan at endnu flere køb hurtigt og nemt kan klares uden at bruge tid på at indtaste PIN-kode.

Høj sikkerhed

Dankort med kontaktløs funktion er fortsat blandt de sikreste kort i verden. Og fordi du aldrig slipper det under betaling, giver det dig fuld kontrol. Og så kan du i øvrigt være helt sikker på, at terminalen kun kan aflæse ét kort ad gangen. Din betaling vil simpelthen blive afvist, hvis du lægger flere kort på samtidig. Kortets data er krypterede og kan derfor ikke kopieres.  

Betal kontaktløst i – næsten – alle butikker

Mere end 80 % af alle Dankort er i dag kontaktløse og med det følger, at flere og flere terminaler kan tage imod betaling med kontaktløst Dankort. Denne tendens vil fortsætte i kraft af at ældre terminaler udskiftes med nye.