Dankort Secured by Nets

Nets' sikkerhedsløsning for Dankort på nettet hedder Dankort Secured by Nets. Formålet med den er at dæmme op for misbrug i e-handlen.

Sikkerhedsløsningen er bygget på baggrund af krav fra EU og Finanstilsynet om stærk kundeautentifikation (SCA), og er derfor obligatorisk for dig at implementere i din forretning.

Du kan læse mere om EU-kravene til stærk kundeautentifikation her

Vi har udarbejdet en række materialer, som du er velkommen til at bruge på dit website. Materialet kan downloades her.


 

​Sådan virker Dankort Secured by Nets

1) Ved beløb over 450 kr. får din kunde tilsendt en sms-kode, som skal indtastes ved køb, med mindre du har gem-kort i din webshop eller abonnementsbetalinger – i disse tilfælde vil transaktionen foregå uden sms-kode.

2) Ved ny indrullering af et Dankort i gem-kort eller abonnementsløsninger vil din kunde få tilsendt en sms-kode, når kunden bekræfter, at kortet kan anvendes til køb. Alle efterfølgende transaktioner med kortet i gem-kort-løsningen bliver uden sms-kode.

3) I gennemsnit er det knap hver femte køb, der foregå med sms-kode. Antallet er naturligvis afhængigt af, hvor stort gennemsnitsbeløbet er på varene på din webshop.

Alm. transaktion​Eksisterende Card-on-FileOpret eller ændre Card-on-File​​Efterfølg. transaktion med Card-on-File
​< 450 kr.​ingen sms​ingen sms​sms​ingen sms
​> 450 kr.​sms​ingen sms​sms​ingen sms

​Sådan kommer du i gang

Som forretning skal du kontakte din betalingsmodulleverandør (PSP) for at høre mere om opsætningen for din internetbutik, så I er klar til Dankort Secured by Nets.

Tilmeldingen til løsningen er allerede sket for de kortholdere, hvor Nets og bankerne kender kortholders mobilnummer. Hvis kortholder ikke er tilmeldt løsningen, så vil kortholder skulle tilmelde sig første gang hvor købet på en webshop er over 450 kr.

Hvis du som kortholder brug for hjælp for at tilmelde dit kort til Dankort Secured by Nets, klik her og se vores hvordan du gør.

Certificerede PSP´ere


Følgende PSP´ere er certificeret og klar til Dankort Secured by Nets:

​CompuTop​NetAxept​Scanpay
​Safecharge​Reepay​Verifone
​QuickPay​ACI Worldwide​AltaPay
​Freewayteam.blue.​DIBS
​ePay/Bambora​PayEx​CellPoint Mobile
​Mondido​Kvanto

Listen opdateres løbende - tag gerne fat i din PSP, hvis du har spørgsmål til timing for deres certificering.

​Find svar på de oftest stillede spørgsmål om Dankort Secured by Nets

Hvorfor har Nets indført sikkerhedsløsningen på Dankort i internethandlen?
Misbruget i EU og Danmark - i særdeleshed på nettet - har været stigende over de senere år. Det er primært gældende på internationale kort, men vi ser også et lidt stigende misbrug på Dankort på nettet. Det skal vi dæmme op for samtidig med at vi sikrer at det stadig er nemt og bekvemt for forbrugeren at handle på nettet.

Oveni har EU besluttet at sikkerheden omkring betalinger på nettet skal hæves på europæisk plan. Mange lande har indført sikkerhedsløsninger i internethandlen allerede. Idet at løsningen er implementeret ganske bredt i EU, kan vi forvente at misbruget vil søge mod de lande, hvor løsningen ikke er implementeret, så derfor er Dankort opmærksom på at få indført denne sikkerhedsløsning hurtigst muligt.

Det har vi gjort ved at indføre krav til en ekstra sikkerhedskontrol i købsprocessen. 

Hvad indeholder løsningen?
Sikkerhedsløsningen på internethandel er bygget på samme brugeroplevelse, som den man kender fra de internationale kort, hvor forretninger, som tager mod betalinger på nettet, beder om en ekstra kode.

Din kunde modtager så en sms med en engangskode, som skal indtastes i købssituationen.

Har forretningerne haft indflydelse på løsningen?
Dankort har været i tæt dialog med udvalgte online forretninger og brancheorganisationen FDIH for at sikre at forretningernes stemme også bliver hørt. Mange forretninger er ramt af misbrug, og mister i den forbindelse både varer og indtægt. Det ønsker vi at stoppe med den nye løsning. Samtidig ønsker vi, at gøre løsningen smidig, så det kun er de relevante transaktioner, der bliver ramt af sikkerhedsløsningen.

Derfor har vi sat en minimumsgrænse på 450 kr., således at alle de mindre transaktioner går igennem som de plejer.

Samtidig har vi hævet betalingsgarantien for forretningerne fra 1.000 kr. til 2.000 kr., så I er bedre stillet, hvis kunden ikke har penge på kontoen. Et ønske online forretningerne og FDIH har gjort os opmærksomme på, og som bankerne understøtter.

Bankerne sparer samtidig tid, da antallet af misbrugssager de skal håndtere på vegne af kortholder forventes at falde betragteligt.

Alt i alt en løsning der tilgodeser alle parter.

Hvor sikker er løsningen?
Kortholder skal have sit Dankort koblet op til sit personlige mobilnummer og derfor er de to faktorer (Dankort + telefonnummer) med til at mindske risikoen for 3. mands misbrug i din webshop.

Den kode som sendes til kortholders telefon er en engangskode, så din kunde slipper for at skulle huske koder fra gang til gang. Det mindsker også risikoen for misbrug, hvis nogen skulle opsnappe dialogen, når en kode kun kan bruges én gang.

Er det mere besværligt for min kunde at handle hos mig på nettet?
Løsningen kræver ikke meget af din kunde – blot en enkelt ekstra indtastning i betalingsforløbet, som man kender det for internationale kort.

Gælder løsningen på alle beløb?
Udgangspunktet er at små beløb kan friholdes fra sikkerhedskontrollen, så det kun er beløb over 450 kr., der underlægges kontrol. Ønsker du at have kontrol på alle køb på din webshop, også de under 450 kr., kan din PSP sætte det op.

Vi vil lave en risikovurdering baseret på mønster og transaktioner, så forbrugeren vil derfor lejlighedsvis blive mødt af sikkerhedsløsningen, når de handler på nettet.

Hvad sker der, hvis min kunde er i et område uden mobildækning eller man ikke modtager en sms?
Modtager din kunde ikke en sms, er det i stedet muligt at bekræfte sit køb med Dankort med sit NemID på samme måde, som hvis man logger ind på offentlige sider.

Hvad er erfaringerne fra de internationale kort, som jo har kendt til løsningen siden 2013?
Løsningen var ikke obligatorisk på de internationale kort, som den er på Dankort, men blandt de forretninger, der indførte sikkerhedsløsningen på de internationale kort, faldt misbruget med mere end 70 %.

Hvad gør jeg hvis jeg har flere spørgsmål til sikkerhedsløsningen?
Ved flere spørgsmål til sikkerhedsløsningen bedes du kontakte din PSP.