Du skal tage et vigtigt valg

​​Du skal nemlig tage valget om, hvilken prismodel du ønsker til din Dankort aftale. Der findes to prismodeller: Dankort FAST og Dankort PROCENT.

Valget er vigtigt, så dine kunder kan betale med danskernes foretrukne betalingskort, nemlig Dankort.

Du gør også din forretning en tjeneste ved at lade dine kunder betale med Dankort. Da prisen for en Dankort er reguleret ved lov, er det din sikkerhed for en billig og fair pris uden overraskelser.

Har du brug for hjælp til at tage valget mellen de to prismodeller, har vi samlet de oftest stillede spørgsmål herunder og lavet et værktøj, som kan vise hvilken model, der passer bedst til din forretning.

 

Vælg den prismodel der passer dig bedst

Du skal vælge mellem prismodellerne Dankort FAST og Dankort PROCENT, når du opretter din Dankort aftale. Om du skal vælge den ene eller den anden model afhænger af din forretnings størrelse.

Som hjælp til at vælge den rigtige prismodel, kan du bruge værktøjet herunder.

​Eksempel: en kaffebar

Har du brug for et sammenligningsgrundlag, før du tager dit valg, kan du se herunder, hvad det vil koste en kaffebar at vælge hhv. Dankort FAST og Dankort PROCENT.

Omsætter en kaffebar for 1.470.000 kr. om året og har 14.000 årlige Dankort transaktioner, vil det være mest fordelagtigt for kaffebaren at vælge prismodellen Dankort PROCENT, som vil koste 919 kr. i kvartalet. Vælger kaffebaren i stedet Dankort FAST vil det koste 2.495 kr. i kvartalet.

​Eksempel: en bagerforretning

Det kan være, at din butik er sammenlignlig med en bagerforretning. I så fald kan du måske finde inspiration i eksemplet her.

For en bagerforretning med 2.795.000 kr. i årlig omsætning og 43.000 Dankort transaktioner om året vil prismodellen Dankort PROCENT være den billigste prismodel med en kvartalspris på 1.537 kr. Til sammenligning vil prisen være 4.594 kr. i kvartalet med prismodellen Dankort FAST

Eksempel: en skobutik

Sælger du varer, der er kan sammenlignes med sko, kan du måske bruge eksemplet herunder som inspiration.

En skobutik der omsætter for 4.400.000 kr. om året og har 8.000 årlige transaktioner på Dankort, vil med fordel kunne vælge prismodellen Dankort FAST, som vil koste dem 3.146 kr. i kvartalet.  Vælger butikken Dankort PROCENT, vil abonnementsprisen være 3.850 kr. pr. kvartal.

Få svar på de mest stillede spørgsmål omkring de to Dankort prismodeller

 ​