Du skal tage et vigtigt valg

​​Du skal nemlig tage valget om, hvilken prismodel du ønsker til din Dankort aftale. Der findes to prismodeller: Dankort FAST og Dankort PROCENT. Valget er vigtigt, så dine kunder kan betale med danskernes foretrukne betalingskort, nemlig Dankort. Du gør også din forretning en tjeneste ved at lade dine kunder betale med Dankort. Da prisen for en Dankort er reguleret ved lov, er det din sikkerhed for en billig og fair pris uden overraskelser. Har du brug for hjælp til at tage valget mellen de to prismodeller, har vi samlet de oftest stillede spørgsmål herunder og lavet et værktøj, som kan vise hvilken model, der passer bedst til din forretning.

Nærbillede af kontaktløs betaling med Dankort i cafe

​Vælg den prismodel der passer dig bedst

Du skal vælge mellem prismodellerne Dankort FAST og Dankort PROCENT, når du opretter din Dankort aftale. Om du skal vælge den ene eller den anden model afhænger af din forretnings størrelse. Som hjælp til at vælge den rigtige prismodel, kan du bruge værktøjet herunder.

Gå til prisberegneren

Eksempel: en kaffebar

Har du brug for et sammenligningsgrundlag, før du tager dit valg, kan du se herunder, hvad det vil koste en kaffebar at vælge hhv. Dankort FAST og Dankort PROCENT. Omsætter en kaffebar for 1.470.000 kr. om året og har 14.000 årlige Dankort transaktioner, vil det være mest fordelagtigt for kaffebaren at vælge prismodellen Dankort PROCENT, som vil koste 919 kr. i kvartalet. Vælger kaffebaren i stedet Dankort FAST vil det koste 2.495 kr. i kvartalet.


Nærbillede af to kaffekopper og en kaffemaskine
Dame, der betaler med mobiltelefon i bagerforretning

Eksempel: en bagerforretning

Det kan være, at din butik er sammenlignlig med en bagerforretning. I så fald kan du måske finde inspiration i eksemplet her. For en bagerforretning med 2.795.000 kr. i årlig omsætning og 43.000 Dankort transaktioner om året vil prismodellen Dankort PROCENT være den billigste prismodel med en kvartalspris på 1.537 kr. Til sammenligning vil prisen være 4.594 kr. i kvartalet med prismodellen Dankort FAST


Eksempel: en skobutik

Sælger du varer, der er kan sammenlignes med sko, kan du måske bruge eksemplet herunder som inspiration. En skobutik der omsætter for 4.400.000 kr. om året og har 8.000 årlige transaktioner på Dankort, vil med fordel kunne vælge prismodellen Dankort FAST, som vil koste dem 3.146 kr. i kvartalet. Vælger butikken Dankort PROCENT, vil abonnementsprisen være 3.850 kr. pr. kvartal.


Nærbillede af mand, der binder snørebånd på et par nye sko

Ofte stillede spørgsmål om de to Dankort prismodeller

1. Hvorfor er der to prismodeller?

Ved at have to Dankort prismodeller for fysisk handel kan vi tilbyde konkurrencedygtige priser på Dankort for alle segmenter i detailhandlen. Ved at have to forskellige prismodeller, tilbyder vi altså et attraktivt produkt for dig, uanset din forretnings størrelse og type.

2. Hvad er forskellen på de to prismodeller?

Når du har en fysisk forretning, kan du vælge mellem to forskellige Dankort prismodeller, Dankort FAST eller Dankort PROCENT.

Dankort FAST Med Dankort FAST betaler du en fast abonnementspris alt afhængigt af, hvor mange transaktioner du har om året, dvs. alt efter om du befinder dig i prisgruppe 1-10. Betaling for dit abonnement opkræves kvartalsvist og vi ser altid 4 kvartaler tilbage, når din forretning placeres i en given prisgruppe. Selve prisen for dit abonnement afhænger dog også af, om din gennemsnitssalgspris er over eller under 175 kr. Gennemsnitssalgsprisen udregnes ud fra dine salg de foregående 4 kvartaler.

Fordelen ved abonnementsmodellen er, at du har overblik over, hvad dine udgifter bliver hvert kvartal.

Eksempel: Har din forretning haft 16.500 transaktioner inden for de seneste fire kvartaler, så befinder du dig i prisgruppe 4. Er din gennemsnitlige salgspris lig med eller under 175 kr., så opkræves du altså 2.495 kr. i abonnement for det seneste kvartal, som opkræves bagudrettet.

Dankort PROCENT Dit andet valg er bygget op som en procentvis prismodel, hvor du i stedet for at betale en fast abonnementspris, betaler en procentdel af salgsprisen for hver solgt vare.

Din forretning placeres fortsat i prisgruppe 1-10 alt afhængig af, hvor mange transaktioner du samlet set har haft inden for de seneste 4 kvartaler. Det procentvise transaktionsgebyr afhænger herefter af, i hvilken prisgruppe du befinder dig i. Du opkræves fortsat kvartalsvis bagudrettet.

Fordelen ved denne model er, at dine udgifter følger dine indtægter, dvs. sælger du ikke noget, har du ingen udgifter.

Eksempel: Har din forretning haft 30.000 transaktioner inden for de seneste fire kvartaler, så befinder du dig i prisgruppe 5. Du betaler hermed 0,22 % af salgsprisen i transaktionsgebyr for en given vare i dette prisbånd. Sælges varen f.eks. for 50 kr., så svarer de 0,22 % af salgsprisen til 11 øre i transaktionsgebyr.

3. Hvordan finder jeg ud af, hvilken prismodel der er bedst for mig?

Vi har lavet en prisberegner, der kan hjælpe dig med at give overblikket over de to prismodeller, som du kan vælge imellem for din specifikke forretning. Brug prisberegneren for at se, hvilken af de to modeller der bedst kan betale sig for dig. Du finder prisberegneren her

4. Hvilke fordele er der ved hhv. Dankort FAST og Dankort PROCENT?

Generelt kan man sige, at fordelen ved Dankort FAST er, at du bedre ved hvad dine udgifter bliver hvert kvartal. Desuden er denne model især fordelagtig for dig der har få transaktioner af større beløb.

Fordelen ved Dankort PROCENT er derimod, at dine udgifter følger dine indtægter. Sælger du ikke noget, har du ingen udgifter. Denne model er fordelagtig, hvis du har mange, små transaktioner.

5. Kan jeg skifte prismodel, når først jeg har valgt én?

Du kan altid ændre dit valg af prismodel med effekt fra det næstkommende kvartal. Du kan ændre dit valg via MyNets. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf.: 44 89 24 00.

6. Hvem kan hjælpe mig, hvis jeg har spørgsmål? Har du spørgsmål, du ikke har kunnet finde svar på her på siden, sidder vores kundeservice klar til at hjælpe alle hverdage mellem kl. 8.00 og 17.00 og kan kontaktes på tlf.: 44 89 24 00.


Søg i dag, hav din aftale i morgen

Vi har stor forståelse for, at din tid er vigtig. Derfor tager det kun 24 timer, fra du ansøger om en Dankort aftale, til du er klar til at tage imod betalinger med Dankort.

Udfyld formularen så kontakter vi dig – typisk inden for én time. Sammen kan vi så finde den rigtige løsning til dig.