Året der gik med Dankort

17 december 2018

​2018 lakker mod enden. I den forbindelse har vi kigget tilbage på året, der snart er gået. Det har været et spændende år med flere nye lanceringer og et fald i svindel med Dankort på nettet.

Nye funktioner i Dankort app

Dankort app gik i luften sidste år, og i år er den blevet udvidet med flere funktioner. Appen der giver mulighed for mobile betalinger med Dankort, kan ikke kun bruges i fysiske butikker, men nu også på en række udvalgte webshops, som du kan se her. Derudover er der kommet elektroniske kvitteringer direkte i Dankort app, så man ikke behøver bekymre sig om, hvor man nu har gemt en kvittering, da den automatisk ligger i Dankort app.

Fortsat stigning i kontaktløse betalinger

Danskerne har for alvor taget de kontaktløse betalinger til sig og på kun tre år er over 65 % af alle betalinger kontaktløse. I februar i år hævede vi beløbsgrænsen fra 200 kr. til 350 kr., så endnu flere betalinger kan gennemføres hurtigt og nemt uden pin-kode.

Fald i svindel online

I 2018 har vi set et stort fald i svindel på Dankort på nettet. På nettet har vi set et markant fald i svindel på 50 % sammenlignet med sidste år, hvilket viser effekten af "Dankort Secured by Nets", hvor køberen modtager en sms med en kode, man skal taste ind, inden man kan gennemføre en handel på nettet for større beløb. I fysisk handel har den øgede udbredelse af kontaktløse betalinger været med til at nedbringe svindel som konsekvens af pin-kode-afluringer.

Test med fingerbetalinger

Siden april har vi testet betalinger med fingeren i en af Spisestuernes kantiner på Copenhagen Business School. Der er sat særlige scannere op, der scanner strukturen i blodårene i en finger og som så kan bruges som en helt unik aflæsning ifm. betalinger. Betalingsmetoden er blevet taget godt imod af de studerende og hovedparten af de, der har prøvet betalingsmetoden, har betalt med fingeren gentagne gange. Derudover har Spisestuerne valgt at gøre betalingsmetoden permanent og bredt den ud på seks af CBS' lokationer.

Testen har vist at biometriske betalinger kan være både effektive og sikre samtidigt med at danskerne ikke er afvisende overfor nye betalingsmetoder, der ikke nødvendigvis kræver det velkendte plastikkort.

 

Vi er spændte på at se, hvad 2019 kommer til at byde på. Indtil da vil vi ønske jer god jul og godt nytår.