Pressemeddelelse

Nyheder om Dankort

Slut med glemte regninger: Betal direkte i e-Boks

14 juni 2017

​En ny service i den digitale postkasse skal nedbringe antallet af glemte indbetalingskort og sikre, at flere regninger betales til tiden.

De fleste genkender situationen. Man modtager et indbetalingskort, og betalingsfristen ligger nogle uger forude. Du glemmer derefter alt om regningen. Og du kommer først i tanke om den, når fristen er overskredet.

"En af udfordringerne ved at modtage regninger er, at vi kan have en tendens til at glemme dem, hvis vi ikke får dem betalt med det samme. Enten glemmer vi indbetalingskortet på køkkenbordet eller også får vi ikke skrevet betalingsoplysningerne ned for senere at betale via netbank. Og så smutter det indimellem," fortæller Jan Sindal, Senior Business Development Manager hos e-Boks.

Problemet med de glemte regninger er noget, der optager eksempelvis pensions- og forsikringsselskaber, som sender store mængder post ud digitalt. De oplever, at danskerne kommer for sent med mellem 25 og 35% af deres indbetalinger. Det bliver et irritationsmoment for både de virksomheder, som skal bruge ressourcer på at rykke for betalinger, og de brugere, der modtager rykkerne.

Se, betal og tilmeld samme sted
Løsningen er blevet en ny service i e-Boks. Fremover vil de afsendere, som sender indbetalingskort ud, kunne benytte sig af en ny funktion, der giver brugerne mulighed for både at se og betale regninger via en knap i e-Boks. De kan også tilmeldes Betalingsservice eller automatisk kortbetaling.

"Egentlig er det meget oplagt, at slutbrugerne via pc eller e-Boks-app'en kan betale deres regninger samme sted, som de modtager og arkiverer dem", forklarer Jan Sindal. "Det er dog afsenderen af regningen, der i sidste ende beslutter, hvilke betalingsmuligheder, der stilles til rådighed for brugeren."

Påmindelser undervejs
Den nye betalingsløsning indeholder desuden forskellige notifikationer, som via sms eller e-mail minder brugeren om betalingen, hvis de ikke vælger at betale regningen med det samme. Allerede ved modtagelsen får du en venlig påmindelse om, at der er tale om en regning med en bestemt tidsfrist på. Derudover følges der senere op med to yderligere notifikationer, hvor den sidste kommer dagen før seneste betalingsdato.

"Vi ved fra andre sektorer, f.eks. sundhedsvæsenets indkaldelser til operationer, at påmindelser via sms og e-mail har stor effekt. De fleste vil jo gerne overholde deres frister – det kan bare smutte i en travl hverdag, hvis vi ikke bliver mindet om det. Men fremover vil vi forhåbentlig se, at flere regninger bliver betalt rettidigt – til gavn for alle parter," slutter Jan Sindal.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Susanne Søndahl Wolff, Nordic Communications & Marketing Director, e-Boks A/S
E: ssw@e-boks.dk
M: +45 2382 1314
 
 _________________________________________
 

Om e-Boks Betaling
* Giver adgang til betaling med debit- og kreditkort samt automatisk kortbetaling via DIBS.
* Mulighed for betaling af regninger samt tilmelding af regninger til automatisk betaling via Betalingsservice. 
* Notifikationsservice minder brugeren om, at der ligger en betaling og venter.

Fakta om e-Boks
5 mio. danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. Herudover er der yderligere 7 mio. borgere, der modtager posten digital i resten af Norden og andre lande. I 2016 blev 368 mio. dokumenter leveret via e-Boks. Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere. e-Boks er ligeligt ejet at Nets og PostNord.

Læs mere på www.e-boks.com.