Billigere og sikrere at handle med Dankort på nettet

02 februar 2018

Danskerne handler stadig oftere på nettet, også på nye og mindre klassiske områder. Vi betaler i stigende grad musik, abonnementer og parkering online, hvor fællesnævneren er hyppige køb for mindre beløb. For at hjælpe denne udvikling yderligere på vej, er priserne for Dankort på nettet blevet ændret, så køb for små beløb er blevet billigere.

Det skal være billigt og enkelt at betale med Dankort på nettet – også når man handler for små beløb, hvilket danskerne gør stadig oftere. Derfor har Nets ændret prisstrukturen for e-handel med Dankort, så op mod 80 procent af transaktionerne er blevet billigere. Det gælder især mindre køb, mens større køb er lidt dyrere. Et køb med Dankort på nettet vil dog ikke kunne koste mere end 2,50 kr.

- Vi vil gerne fastholde Dankort som det mest attraktive betalingsmiddel på nettet. Med den nye prismodel giver vi endnu bedre mulighed for at udvikle tjenester og services, hvor forretningen sikkert og billigt kan gennemføre betalinger – også når der er tale om mindre beløb, siger Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets med ansvar for Dankort.

Hos BroBizz hilser man den nye prisstruktur for e-handel med Dankort velkommen:

- Vi arbejder på at udbrede BroBizz anvendelse bl.a. til parkering, hvor de gennemsnitlige betalinger typisk er lave. Derfor betyder den nye prisstruktur for e-handel med Dankort, at vi kan byde ind med konkurrencedygtige priser til operatørerne af parkeringshusene ved BroBizz anvendelse og dermed tilbyde vores kunder flere muligheder med BroBizz, siger Helle Bech, administrerende direktør i BroBizz.

Ændret dækningsgaranti

Samtidig med ændringerne blev dækningsgarantien fordoblet til 2.000 kroner. Dækningsgarantien er det beløb, Nets garanterer at forretningen vil modtage, uanset om der er penge på betalerens konto. Samtidig slipper forretningen for indsigelsesgebyret - et gebyr på 200 kroner, som i dag dækker omkostningerne ved at føre penge tilbage til kunder, der havde været udsat for svindel.

Afskaffelsen af indsigelsesgebyret sker såfremt man har implementeret den nye sikkerhedsløsning, Dankort Secured by Nets, hvor ejeren af kortet skal verificere sin identitet via en engangskode når der købes for mere end 450 kr., der sendes som sms til hans eller hendes mobiltelefon. Denne løsning vil bidrage til, at omfanget af misbrugssager mindskes markant.

Ændringerne i prisstrukturen trådte i kraft 1. februar 2018.

 

FAKTA:

Tidligere priser

Transaktionspris:

0.00-50.00: DKK 0,70
50.01-100.00: DKK 1,10
>100.00: DKK 1,39

Årsabonnement: DKK 1.000

Indsigelsesgebyr: DKK 200

 

Ny prismodel

Transaktionspris:

DKK 0,54 + 0,19 %; dog maksimalt DKK 2,50

Årsabonnement: DKK 1.100

Indsigelsesgebyr: Afskaffes såfremt man har implementeret Dankort Secured By Nets.

 

Kontaktoplysninger

Nevena Duric, presserådgiver hos Nets
M: +45 29 48 26 46
E: nduri@nets.eu