Databehandleraftale eller ej?

25 maj 2018

​I forbindelse med Persondataforordringen/GDPR, der er trådt i kraft 25. maj 2018, kan du måske være tvivl om, hvorvidt du skal at indgå en databehandleraftale med Nets, når du har en Dankort aftale.

Det korte svar er, at det skal du ikke.

For produktet betalingskortaftale samt terminalaftale, har Nets vurderet, at vi har rollen som dataansvarlig. Du har fortsat rollen som dataansvarlig over for dine kunder i forhold til de aftaler, du måtte have indgået om den vare/ydelse, som kunden har købt af dig. Hvis du eksempelvis opretholder et kundekartotek eller andet i din virksomhed. Nets er alene ansvarlig for persondata i betalingskortaftalen og terminalaftalen.

Der er tale om en situation, hvor to dataansvarlige hver især har selvstændige forpligtelser over for de personer, som de hver især har registeret data om. De personer har en række rettigheder, som kan udøves direkte over for hver af de dataansvarlige. Det har Nets forberedt sig på.

Det indebærer, at Nets ikke indgår databehandleraftaler med hver enkelt virksomhed, da Nets har et selvstændigt ansvar som dataansvarlig over for de personer, vi har registreret data om.

Har du yderligere spørgsmål end ovenstående kan du måske finde svaret på Nets' hjemmeside her