Hver anden betaling med Dankort er nu kontaktløs

09 april 2018

Det kontaktløse Dankort fortsætter sin himmelflugt i de danske butikker. I løbet af kun to og et halvt år har det kontaktløse Dankort allerede nået en imponerende milepæl på 50 % af alle betalinger i butikkerne, hvilket overgår alle forventninger.

"Udviklingen i antal transaktioner med kontaktløs Dankort har været helt vild. Det kræver normalt en længere tilvænningsperiode for mennesker at ændre betalingsvaner, men kontaktløse betalinger fungerer så godt, at de på rekordtid har vundet danskernes hjerter. Vi er blandt de førende på området i Europa, og vi ligger med helt fremme i førerfeltet," siger Jeppe Juul-Andersen, vicedirektør med ansvar for Dankort hos Nets.

 Contactless transactions per month april 2018.png

 

En bekvem løsning

I dag har knap 80 % af alle udstedte Dankort kontaktløs funktion, og fra februar 2018 blev grænsen for kontaktløs betaling med Dankort uden brug af PIN-kode hævet fra 200 kr. til 350 kr. Det har været med til at løfte udbredelsen af brugen af kontaktløs Dankort, mener Jeppe Juul-Andersen.

"I takt med at flere og flere danskere har fået Dankort med kontaktløs funktion, og størstedelen af butikkerne nu har opdateret deres terminaler til denne nye funktion, er antallet af kontaktløse transaktioner steget. Danskerne har taget det kontaktløse Dankort til sig, fordi det er en super bekvem måde at betale på – og når man først har prøvet det én gang, så bruger de fleste danskere fast den kontaktløse mulighed herefter," siger han.

 

Kontaktoplysninger

Nevena Duric, presserådgiver hos Nets
T: +45 29 48 26 46
E: nduri@nets.eu