Presse

​Kontakt os hvis du har spørgsmål i relation til Dankort. Kontakt pressevagten i Nets på 29 48 26 46.

Mangler du billeder eller logoer til brug i forbindelse med kommunikation om Dankort, kan du downloade dem her

Få seneste nyt og følg de aktuelle debatter på vores sociale kanaler:

​Nyheder og pressemeddelelser

Læs seneste nyt omkring Dankort og find udsendte pressemeddelelser i vores nyhedsoversigt.

Gå til oversigten

Fakta om Dankort

Dankort i tal

Dankort er danskernes foretrukne betalingsmiddel og det ses tydeligt i antallet af transaktioner. Dankort er danskernes foretrukne betalingsmiddel og det ses tydeligt i antallet af transaktioner. Transaktioner med Dankort udgør mere end 70 % af det samlede antal transaktioner på kort i Danmark (kilde: Nationalbanken).

Historien om Dankort

Dankort blev lanceret i 1983 og med lanceringen fik danskerne et alternativ til kontanter, check og udenlandske kort.

I løbet af det første år blev der gennemført 78.552 betalinger med Dankort og hvert år siden er det tal kun blevet højere. I 2017 blev der gennemført imponerende 1.259.381.185 Dankort transaktioner på blot et år.

I 2015 blev det muligt at betale kontaktløst med Dankort, hvilket har gjort betalinger både hurtigere og mere sikre. De kontaktløse betalinger blev taget hurtigere imod i Danmark end noget andet sted i verden og nu er tæt på 3/4 af alle transaktioner med Dankort kontaktløse.

I 2017 blev det muligt at betale med din mobil, da Dankort app så dagens lys. Med Dankort app behøver du derfor ikke have andet på dig end din mobil, når du skal handle.

Et sikkert betalingsmiddel

De senere års tiltag har øget sikkerheden ved betaling med Dankort. Efter tilføjelsen af chip er der ikke blevet registreret én eneste sag med forfalsket Dankort-chip. Indførslen af det kontaktløse Dankort har desuden gjort det sværere for svindlerne at aflure PIN-koden i betalingssituationen, da der ikke bruges PIN-kode ved kontaktløse betalinger. Også ved handel på nettet er Dankort et sikkert betalingsmiddel, der kun er blevet mere sikkert efter indførslen af den nyeste online sikkerhedsløsning "Dankort secured by Nets", der kræver godkendelse via sms ved betaling.

Læs mere om det lave misbrug af Dankort her

Historiske data

Fra starten af 2019 offentliggør vi ikke længere overblikket over forbrug på Dankort. Data fra før 2019 findes via links herunder.

Få det detaljerede, historiske overblik over forbruget på Dankort frem til december 2018 her

Se oversigten over Dankort transaktioner måned for måned  frem til december 2018 her